در بخش اول از این مقاله به بررسی مواردی از بهترین ابزار سئو پرداختیم ، در این بخش به بررسی و معرفی ادامه ابزار های موثر سئو خواهیم پرداخت.
9. GTMETRIX
این ابزار سرعت بارگذاری صفحات سایت شما را آنالیز و تجزیه و تحلیل میکند؛ در کنار نمره عملکردی که به سایت شما میدهد، توصیههایی عملی هم برای شما دارد تا سرعت صفحات خود به واسطه آن را بیشتر کنید.
10. Google mobile friendly test
گوگل به وضوح اعلام کرده که سایتهایی که ریسپانسیو نیستند، رتبه کمتری در نتایج خواهند گرفت و یکی از ملاک های رتبه بندی که مورد نظر گوگل است ریسپانسیو بودن سایت شماست؛ حتی با الگوریتم mobile first index اول نسخه موبایل صفحات را ایندکس میکند تا کسانی که به کاربران موبایلی خود هم توجه میکنند، در جایگاه بالاتر قرار دهد تا بتواند از این طریق کاربران خود تجربه ی بهتری داشته باشند.
گوگل ابزاری طراحی کرده که موبایل فرندلی بودن سایت شما را بررسی میکند تا ببینید کاربر سایت شما را در صفحات نمایش کوچک مثل موبایل درست مشاده میکند یا خیر.
11. xml-sitemaps
سایت مپ یا نقشه سایت، یک صفحه از وب سایت شماست که با لیست کردن آدرس تمامی صفحاتتان، به رباتهای موتور جستجو کمک میکند راحتتر سایتتان را بررسی و ایندکس کنند.
اگر وب سایت شما وردپرسی است که افزونههای زیادی برای ساخت سایت مپ برایتان وجود دارد. اما اگر از سایتهایی با cmsهای اختصاصی استفاده میکنید، احتمالا برای ساخت سایت مپ به مشکل میخورید. در این شرایط است که ابزار سئو رایگان xml-sitemaps کمکتان میکند تا بتوانید با بهره مندی از آن سایت خود را بهینه سازی کنید.
12. keywordtool
در قسمت قبل گفتیم که Keywordplanner زمانی برای شما رایگان و قابل دسترس است که از تبلیغات گوگل استفاده کرده باشید. البته کیورد پلنر تا چند سال پیش که ابزار گوگل در اختیار همه وبمستران بود، کسی نیاز به ابزار دیگری برای تحقیقات کلمات کلیدی نداشت. اما وقتی این ابزار از دسترس مخاطبان عادی خارج شد، وبمستران به ابزارهای رایگانی نیاز پیدا کردند که بتوانند در پیدا کردن کلمات کلیدی مرتبط به کسبوکارشان به آنها کمک کند.
اغلب ابزارهای فعلی که برای این کار ساخته شده، غیر رایگان و پولی هستند. ابزار Keywordtool هم همینطور! اما در حالت رایگان هم این ابزار اطلاعات بسیار خوبی در مورد کلماتی که مخاطبان کسب و کارتان جستجو میکنند به شما میدهد.
13. ahrefs
وب سایت ahrefs به معنای واقعی یکی از قدرتمندترین ابزارهای بررسی و مانیتور بک لینکها در کل سطح وب را در اختیار دارد. البته خب مطمئنا حاضر هم نیست که این ابزار فوق العادهاش را به صورت کاملا رایگان در اختیار همه مخاطبان قرار بدهد. اما این سایت به شما اجازه میدهد که به صورت رایگان اطلاعاتی را در مورد وب سایت خودتان یا رقبا، به کمک ابزار back link checker اش به دست بیاورید پس پیشنهاد میشود حتما از این ابزار قدرتمند و اطلاعاتی که در اختیار شما قرار می دهد به خوبی بهره ببرید.
اطلاعاتی مثل امتیاز دامنه، تعداد بک لینکهای دامنه، میزان لینکهای فالو و نوفالو و… . همینطور این سایت به صورت رایگان آدرس تعدادی از بک لینکهای ساخته شده برای سایت را هم به شما نمایش میدهد. علاوه بر سایت ahrefs، سایت moz هم چنین قابلیت مشابهی را به صورت رایگان در اختیار شما قرار میدهد. البته برای استفاده از ابزار بررسی بک لینک moz، نیاز به ثبت نام دارید.
14. moz bar
شاید شما هم بارها واژههای PA و DA یا همان دامین و پیج آتوریتی را از زبان متخصصان سئو شنیده باشید. اینها شاخصهایی هستند از طرف وب سایت معتبر moz، که طبق آنها، اعتبار دامنه و صفحات سایت شما نزد گوگل مشخص میشود. از زمانی که گوگل شاخص معروف خود، یعنی page rank را از دسترس و دید وبمستران خارج کرد، دامین و پیج آتوریتی moz به عنوان شاخصهای معتبر در بین متخصصان سئو شناخته میشوند.
در این بین moz برای اینکه دسترسی مخاطبان را برای بررسی اعتبار دامنههای سطح وب راحت کند، برای آنها یک افزونه مرورگر کروم ساخته. شما میتوانید با دانلود و نصب این افزونه روی مرورگر کروم خودتان، اطلاعاتی را در مورد هر سایتی که در سطح وب میبینید به دست بیاورید.
15. Screaming frog
ابزار رایگان سئو Screaming frog یکی از پرکاربردترین ابزارها برای متخصصان سئو و وبمستران است. شما با کمک Screaming frog میتوانید یک نگاه وسیع و البته جزئی به سئو داخلی سایتتان داشته باشید. مثلا:
- تعداد تگهای H در هر صفحه
- عنوان هر صفحه
- توضیحات متای صفحات
- لینک و ریدایرکت صفحات
- لینکهای خروجی
- دقت کنید که Screaming frog یک ابزار آنلاین در سطح وب نیست و برای استفاده از آن، باید نرم افزار آن را دانلود و روی رایانه خودتان نصب کنید.
16. Brocken link checker
یکی از مواردی که به شدت میتواند روی کاهش قدرت سئو وب سایت شما تاثیر داشته باشد، وجود لینکهای شکسته در آن است که باید توجه ویژه ای به آن داشته باشید. منظور از لینکهای شکسته، لینکهایی است که به صفحات 404 و حذف شده ختم میشوند. اگر میخواهید لینکهای شکسته وب سایتتان را پیدا کنید، از ابزار سئو رایگان Broken link check استفاده کنید تا در سریع ترین زمان ممکن به بررسی آن ها بپردازید.
17. Google Light House
ابزار لایت هاوس گوگل عملکرد سایت یا صفحه شما را از 5 جهت ارزیابی میکند و به شما میگوید کدام بخشها مشکل دارند. این 5 موضوع شامل:
- اجرا (Performance): این آزمون بررسی میکند که سرعت بارگذاری و روند بارگذاری صفحه مورد نظر چقدر است.
- تجربه برتر (Best Practices): نکاتی که بررسی میکند که برای تجربه بهتر کاربران، بهبود عملکرد وبسایت، سئو و … موثر هستند؛ به علاوه مشکلات احتمالی که شاید کاربران عادی متوجه آن نشوند را کاهش میدهد.
- دسترسیپذیری (Accessibility)
- سئو (SEO): گزارش لایت هاوس درباره سئو، یک چکلیست از اصول اولیهای است که هر سایتی باید رعایت کند.
- وب اپلیکیشن پیشرونده (PWA): اپلیکیشنهای وب پیشرونده در اصل وبسایتهایی هستند که مثل اپلکیشنهای نصبی قابل استفاده هستند. گزارش لایت هوس درباره سرعت و کارایی، قابلیت نصب و بهینهسازی این سایتهاست.
جمع بندی
ابزارهای زیادی برای سئو و بهینهسازی سایت وجود دارد که 17 تا از مهمترین و پرکاربردترینهای آنها را در دو بخش معرفی و بررسی نمودیم. البته که ابزارهای بسیار دیگری گوگل ترند نیز وجود دارند که میتوانند به شما در این زمینه کمک کنند.
تجزیهوتحلیل وبسایت بسیار مهم است و برای اینکه بتوانید سایت خود را ازنظر سئو بررسی کنید ، نیاز است از ابزار هایی بهره ببرید که ما بهترین ها را به شما معرفی نمودیم ، حال شما با توجه به نیاز خود می توانید از آن ها بهره ببرید تا بتوانید به توسعه وب سایت خود کمک کنید.