موتور جست و جوی محبوب گوگل سالانه الگوریتم های خود را چندین بار بروزرسانی و آپدیت می کند. گوگل پس از معرفی آپدیت های جدید خود انتظار دارد که وبسایت ها مطابق قوانین جدید رفتار کنند و سئو سایت خود را با قوانین جدید پیش ببرند. پیگیری تمام این تغییرات برای ما به عنوان متخصص سئو، امری بسیار دشوار است.
شما باید به این محیط همیشه در حال تغییر، به عنوان یک فرصت عالی برای بهبود سئو و تجربه کاربری وب سایت خود نگاه کنید. نه به عنوان تهدیدی برای جایگاه سایتتان. در این میان با آگاهی از بزرگ ترین روندها و تکنیک های مدرن سئو در سال 2023 و آن ها را در سایتتان استفاده کنید. چند قدم از رقبای خود جلوتر خواهید بود. در ادامه بررسی این تاکتیک ها و روند ها خواهیم پرداخت:
تمرکز بر featured snippets
featured snippets یکی از مهم ترین تکنیک ها است که باید در استراتژی شما قرار داشته باشد. روش کار featured snippets به این صورت است که گوگل یک تکه از اطلاعاتی را که به نظر میرسد مد نظر کاربر است، را در کادری در قسمت بالای صفحه نتایج نمایش میدهد. به این ترتیب، کاربران بدون نیاز به سر زدن به وب سایت، پاسخ خود را دریافت می کنند.
برخی از متخصصان سئو تصور می کنند که featured snippets می تواند به نرخ کلیک سایت آسیب برساند، در حالی که اگر از این قابلیت هوشمندانه استفاده شود، می تواند باعث جلب توجه کاربران و جذب آن ها به وب سایت شوند.
توجه به Core Web Vitals
Core Web Vitals یا هسته حیاتی گوگل، یک اصطلاح نسبتا جدید سئو است که ضرورت دارد که با معنا و معیارهای آن آشنا شوید.
Core Web Vitals مجموعه ای از معیارهاست که سرعت، پاسخگویی و ثبات بصری را اندازه گیری می کند. معیارهای اساسی Core Web Vitals عبارتند از:
Largest Contentful Paint (LCP) : سرعت صفحه را اندازه می گیرد. به عبارت دیگر LCP مدت زمانی است که برای بارگذاری محتوای اصلی صفحه لازم است. حداقل LCP ٢/۵ ثانیه است.
First Input Delay (FID) : پاسخگویی صفحه را اندازه گیری می کند. FID مدت زمانی است که طول می کشد تا اولین تعامل کاربر با صفحه اتفاق بیفتد. حداقل FID ١٠٠ میلی ثانیه است.
Cumulative Layout Shift (CLS) : ثبات المان های تصویری را اندازه گیری می کند. به عبارت دیگر CLS میزان تغییر چیدمان محتوای صفحه است. CLS ایده آل کمتر از ٠/١ است.
برای اندازه گیری این معیارها برای وب سایت، گوگل بسیاری از ابزارهای موجود خود را بهروزرسانی کرده است تا قابلیت اندازهگیری Core Web Vitals را در بر داشته باشند. هر یک از این ابزارها گزارش هایی را نمایش می دهند که جزئیاتی را در مورد وضعیت Core Web Vitals سایت ارائه می دهند. این ابزارها عبارتند از:
- Google search console
- PageSpeed Insights
- Lighthouse
- Chrome DevTools
پیشنهاد می شود برای آشنایی عمیق تر و بهتر با Core Web Vitals، مقاله «هسته حیاتی وب (Core Web Vitals)» را مطالعه فرمایید.
سئو محتوا برای E-A-T
در دنیای سئو، E-A-T مخفف Expertise، Authority و Trust است. E-A-T یکی از معیارهای اندازهگیری شهرت برند شما در وب است. گوگل سایت های دارای اعتبار بیشتر را بالاتر از سایت های ناشناخته قرار می دهد. به بیان دیگر هدف E-A-T اعتبار بخشیدن به محتوای نوشته شده توسط یک متخصص واقعی است و در نتیجه احتمال حضور سایت های غیر معتبر در صفحه اول گوگل کاهش می یابد.
در مقاله (الگوریتم E-A-T و تاثیر آن بر سئو سایت) به طور مفصل و کامل این موضوع بررسی شده است.
تولید محتوای جدید
ممکن است بدیهی به نظر برسد، اما گاهی اوقات بازاریابان و متخصصان سئو بیش از حد درگیر جزئیات سئوی وب سایت خود می شوند و از اهمیت تولید محتوای با کیفیت و جدید برای مخاطبان را به فراموشی می سپارند. تولید محتوا یکی از مهم ترین و اساسی ترین ارکان ارتباط با کاربر است. بنابراین اگر به طور منظم محتوای جدیدی تولید نکنید، احتمال آن که رقبایتان از شما سبقت بگیرند، وجود دارد. استمرار در تولید محتوای جدید، به خودی خود یک عامل رتبه بندی است. هرچه محتوای با کیفیت بیشتری منتشر کنید، گوگل سریع تر صفحات شما را ایندکس می کند و محتوای شما سریع تر رتبه بندی می شود.
محتوای جدید از نظر کاربران ارزشمندتر از محتوای قدیمی است. هنگامی که افراد به دنبال پاسخی برای یک سوال هستند، اغلب به تاریخ انتشار و به روز رسانی محتوا نگاه می کنند. اگر محتوای شما دارای تاریخ و اطلاعات قدیمی باشد، به سرعت افت رتبه خواهد داشت.
به روز رسانی محتواهای قدیمی
در کنار تولید محتوای جدید، نباید از بهروزرسانی محتوای قدیمی خود غافل شوید. به روز رسانی محتوای قدیمی یک تکنیک ضروری سئو مدرن است. اگر فقط محتوای جدید منتشر کنید، محتوای قدیمی شما از دور خارج می شود. از آنجایی که برای تولید محتواهایی که زمانی بسیار مفید بوده اند، زمان و انرژی زیادی گذاشته شده، بهتر است از این فرصت استفاده کنید.
هنگام به روز رسانی محتوای قدیمی، به لینک سازی های داخلی و خارجی نیز توجه کنید. لینک های خارجی را که قدیمی یا خراب شده را رفع و به روزرسانی کنید. همچنین لینک سازی داخلی خود را نیز به روز کنید. هنگامی که محتوای جدید تولید می کنید، فراموش نکنید که به محتوای قدیمی مرتبط نیز برگردید و لینک سازی های داخلی آن انجام دهید. این به گوگل میگوید که بین این صفحات ارتباط وجود دارد و به گوگل کمک میکند صفحات جدید شما را سریع تر ایندکس کند. این نه تنها تجربه کاربری شما را بهبود می بخشد، بلکه سایت شما را از جریمه شدن توسط گوگل به دلیل داشتن لینک های خراب بیش از حد حفظ می کند.
بک لینک با کیفیت
بک لینک ها قلب سئو هستند. شما نمی توانید در استراتژی سئو مدرن، از لینک سازی با کیفیت بالا چشم پوشی کنید.
بک لینک ها روشی حیاتی برای ایجاد اعتبار برند هستند. هنگامی که یک سایت با اعتبار بالا به سایت شما لینک می دهد، معیار E-A-T که کمی قبل به آن اشاره شد، افزایش می یابد و بنابراین گوگل سایت شما را به عنوان یک سایت معتبر برای کاربران می شناسد و در رتبه بندی به شما توجه بیشتری دارد. سعی کنید با رپورتاژ آگهی ها ، شرکت در انجمن ها ، لینک سازی در شبکه های اجتماعی، وبلاگ نویسی و…. برای خود لینک سازی خارجی کنید و به سایت خود اعتبار دهید.
در مقاله (بک لینک ها معیاری ارزشمند برای سئو سایت) به بررسی و معرفی راه های بک لینک سازی ارزشمند و با کیفیت پرداخته ایم ، می توانید با مطالعه آن درک عمیق تری از این این موضوع داشته باشید.
تمرکز بر تجربه کاربری
سئوی مدرن یعنی یک تجربه کاربری عالی. در سئو مدرن هر تاکتیکی باید به نوعی با بهبود تجربه کاربری مرتبط باشد. شما دیگر وب سایت خود را برای موتورهای جستجو بهینه نمی کنید، بلکه آن را برای تجربه ای که کاربران پس از ورود به صفحات شما خواهند داشت، بهینه می کنید، در واقع با این کار با یک تیر دو نشان زدید.
علاوه بر آن، گوگل نرخ پرش، زمان ماندن کاربر در سایت و درصد کلیک را نیز در نظر میگیرد. هدف این است که کاربر روی سایت شما در صفحه نتایج گوگل کلیک کند، زمانی را صرف کلیک کردن روی صفحات مختلف کند و حداقل ٣ دقیقه را در سایت شما بگذراند.
به عبارت دیگر تمام تلاش متخصصان سئو این است که با تکنیک های مختلف، در نهایت تجربه کاربری را بهبود بخشند.گوگل هم همواره در تمامی آپدیت های خود به این نکته توجه دارد که سایت شما همه جانبه رضایت کار بر را جذب کند.
برای تجزیه و تحلیل وضعیت تجربه کاربری سایت خود موارد زیر را در نظر بگیرید:
- سازگاری با موبایل : آیا سایت شما طراحی ریسپانسیو برای موبایل دارد؟
- ناوبری سایت : آیا کاربران می توانند به راحتی صفحات دیگر سایتتان را پیدا کنند؟
- سرعت صفحه : مدت زمان بارگذاری سایت شما چه مقدار طول می کشد؟
- تعامل : آیا ویژگی هایی در سایت خود دارید که کاربران را وادار به تعامل با محتوای شما کند؟
- کیفیت محتوا : آیا در سایت اشتباه تایپی، لینک های شکسته یا محتوای ضعیف دارید؟
با بهبود برخی از این موارد، خواهید دید که کاربران مدت زمان بیشتری را در سایت شما سپری خواهند کرد و ترافیک سایت شما افزایش چشمگیری پیدا می کند.
جمع بندی
سئو در گذر زمان کامل و کامل تر می شود، به طوری که صاحبان کسب و کارها، بازاریابان و متخصصان سئو را مجبور می کند خود را با آخرین تغییرات سئو و الگوریتم های موتورهای جستجو وفق دهند تا در دور رقابت بر سر رتبه بندی گوگل باقی بمانند. همانطور که در این مقاله مطالعه کردید، تکنیک های سئو مدرن بیشتر متمرکز بر بهبود تجربه کاربری یا UX است.
هدف شما از سئو بدست آوردن مشتری های بالفعل است که اگر قوانین گوگل را به خوبی رعایت کنید میتوانید یه این امتیاز دسترسی داشته باشید. اما بهتر این است که زمان و انرژی خود را بر روی مواردی متمرکز کنیم که در نهایت باعث بهبود تجربه کاربری و پس از آن سئو سایت در موتورهای جستجو می شود.