کمبود سرمایه و عدم دسترسی به منابع مالی در این سالها، یکی از بزرگترین چالش هایی بوده که بر سر راه شرکت های نوپا و استارت آپها قرار گرفته است… اکثر شرکت های نوپا هنوز در جریان تولید قرار نگرفتهاند، بنابراین داراییهای عملیاتی نیز نخواهند داشت… و از آنجایی که سرمایهگذاری در این شرکتها از ریسک زیادی برخوردار است، پس بانکها و مؤسسات مالی در ایران، به راحتی زیر بار ارائۀ وام و تسهیلات بانکی به استارت آپها نمیروند.
در برخی از کشورها همچون ایالات متحدۀ آمریکا، دولت برای حمایت از استارت آپهایی که از ایدههای کارآفرینی ناب و پرکاربرد بهره میبرند، به عنوان ضامن، طرف حساب بانک میشود. بدین ترتیب کارآفرینهای نوپا میتوانند از تسهیلات بانکی به منظور ایجاد سرمایه برای آغاز کار، بهرهمند شوند… البته به غیر از این مورد، دولت در شرکت های نوپا سرمایهگذاری میکند. که این سرمایهگذاری از طریق شرکتهای سرمایهگذاری کوچک با عنوان SBIC صورت میگیرد. سرمایهگذاری دولت در این حالت بطور غیرمستقیم انجام میشود. و صدالبته انتخاب سرمایهگذاری را بدون دخالت بخشهای دولتی، به شرکتهای خصوصی واگذار میکند.
راه دیگر برای تأمین مالی استارت آپها، از طریق فروش سهام و اوراق قرضه بوده که آن را با عنوان تأمین مالی از طریق بدهی میشناسیم… تأمین مالی از راه بدهی، زمانی اتفاق میافتد که یک شرکت، محصولاتی با درآمد ثابت مثل اوراق قرضه، یا سایر ابزار مبتنی بر بدهی را برای به دست آوردن سرمایه، به سرمایهگذاران بفروشد و از این راه کسب و کار خودش را گسترش دهد. به باورکارشناسان اقتصادی، این راه تأمین مالی، از هر نظر برای آیندۀ شرکت های نوپا، میتواند مفید باشد.
قربانی کردن ایده های کارآفرینی و درآمدزای شرکت های نوپا !!
گویا دولت با تأسیس مرکز توانمندسازی کسب و کارهای نوپای فاوا، قرار است از شرکت های نوپا و استارت آپها حمایت کند. ولی این شرکتهای خصوصی و نوپا، بزرگترین مشکلشان تأمین منابع مالیست. سابقه نشان داده است که ورود دولت به صنایع مختلف، همیشه با منفعت طلبی و سود دولت روبرو بوده است. دولت با دخالت در این بخش، یک رقابت ناسالم را بین شرکت های نوپا به وجود میآورد. و بسیاری از ایدههای کارآفرینی و درآمد زا، قربانی این دخالت ها و قیم بودن دولت در این بخش میشوند.
در کشورهای اروپایی و یا کشورهایی همچون هند و ترکیه، دولت به فعالیت شرکتهای استارت آپی مستقیما ورود نمیکند. دولت تنها زیرساختهای فنی و حقوقی را برای این صنعت فناوری محور، فراهم میکند. و اجازه میدهد تا جریان استارتآپی و شرکتهای نوپا بهصورت خودکار شکل بگیرند.
در کشور ما ایران، دولت برای حمایت از شرکت های نوپا و استارت آپ، غیر از ارائۀ تسهیلات بانکی با سود پایین، میتواند با طرح های تشویقی و معافیت های مالیاتی، سرمایهگذارهای بزرگ را تشویق به سرمایهگذاری در این شرکتها کند… جذب سرمایهگذار برای این شرکتها به عنوان حمایت، بسیار ارزشمند تر و حیاتیتر از اعطای وام به شمار میآید.
مجموعه پارس سنتر، به عنوان یک مجموعۀ دانش بنیان، علاوه بر تبلیغ و حمایت از شرکت های نوپا و استارت آپها و … با بررسی ایدههای نوآورانه که توجیه اقتصادی داشته باشند، در سرمایهگذاری اولیه و مرحلۀ رشد با شرکتهای نوپا همکاری میکند… بدون شک هدف این مجموعۀ دانش محور در تمامی این سالها، رشد و توسعۀ هرچه بهتر و پررنگ ترِ اقتصاد در کشور بوده است.
استفاده از این متن و کپی آن با ذکر منبع و لینک، بلامانع است.