در دو دهۀ اخیر، دیجیتالسازی کسب و کار و اقتصاد دیجیتال در کشورهای توسعه یافته یکی از مهمترین عوامل تأثیرگذار در افزایش بهرهوری و توسعۀ اقتصادی بوده است. در همین راستا ایدۀ دولت الکترونیک در اقصی نقاط دنیا مورد توجه قرار گرفته و بدین ترتیب دولتها به سمت آن رفتهاند که بهترین خدمات را در کمترین زمان و با بهترین راندمان در اختیار اقشار مختلف جامعه قرار دهند.
سادهسازی محصولات و خدمات باعث رشد استارت آپهای فین تک در سراسر جهان شده است. کارشناسان، فین تک را کاربرد نوآورانۀ فناوری قلمداد کرده که خدمات مالی را با بهرهگیری از نرم افزارها و فناوریهای مدرن فراهم میکند.
صنعت بیمه یکی از صنایعیست که بکارگیری فناوری و تحول دیجیتال در آن، افزایش بازدهی در بخشهای مختلف را به همراه داشته و شرکتهای بیمهای در سراسر دنیا با دیجیتالی شدن، به صورت فزایندهای به فناوریهای نوین و منابع دادهای در جهت گسترش قابلیتها در خدماتشان، وابسته میباشند.
عدم اختصاص منابع کافی به فناوریهای اطلاعاتی و بازاریابیهای به روز در صنعت بیمه ایران
امروزه از خلاقیت و نوآوری استارت آپها در زمینۀ خلق محصولات نوین بیمهای با رویکرد فروش بیمههای الکترونیکی استفاده شده است … و در نهایت بستر و شفافیت فروش الکترونیکی از سوی شرکتهای بیمه و نحوۀ نظارت بر آنها از سوی دستگاه ناظر فراهم میگردد. شرکتهای بیمهای در ایران از اختصاص منابع کافی به فناوریهای اطلاعاتی و بازاریابیهای به روز بر بستر دیجیتال در این صنعت، غافل بودهاند.
در ایران شرکتهای ارائه دهندۀ خدمات بیمه همچنان به روش سنتی، بر بخشهایی خاص، همچون بیمۀ بدنۀ خودرو، بیمۀ شخص ثالث و بیمۀ آتش سوزی تمرکز داشتهاند.. که با اعطای نمایندگیهای فیزیکی به صورت جزیرهای فعالیت میکنند… بنابراین زیر ساختهای لازم جهت ارائۀ خدمات و محصولات متنوع بیمهای و همچنین ایجاد مشوقهای مربوط به جذب مشتریان به این محصولات، در سیستم بیمۀ کشور فراهم نشده و استفادهکنندگان از این خدمات به عنوان یک مشتری ثابت در چرخۀ صنعت بیمه در نظر گرفته نشدهاند.
پیش نیاز اقتصاد دیجیتال – سرمایه گذاری در بخش فین تک ها و استارت آپ ها
اقتصاد دیجیتال با کاربرد فراگیر فناوری ارتباطات، در تمامی ابعاد اقتصادی همچون شکل گیری دولت الکترونیک، نقش مهمی را در کارکرد درون سازمانی و ایجاد پل ارتباطی میان شهروندان و سازمانها، ایفا میکند. امروزه شرکتهای بیمه، به کمک اقتصاد دیجیتال، بر بهبود تجربۀ مشتریان خود از طریق سادهسازی فرایندها و همچنین ارائۀ خدمات شخصیسازی شده در صورت نیاز و ترجیح مشتریان تمرکز دارند.
کاهش ریسک سرمایهگذاری با اتکای سرمایهگذاران به بیمه
سرمایه گذاریهای داخلی و خارجی تأثیر مستقیمی بر رشد و توسعۀ بخشهای مختلف اقتصادی دارند. بنابراین تأمین امنیت سرمایه در این مسیر از جایگاه ویژهای برخوردار بوده و یکی از راههای کاهش ریسک سرمایهگذاری، اتکای سرمایهگذاران به بیمه میباشد. با این وجود نظام بیمهای کشور، ساختار مناسبی جهت تأمین مالی پروژهها و کاهش ریسک سرمایهگذاری را پیدا نکرده است… دیجیتالی شدن شرکتهای بیمه، آشنایی هرچه بهتر مردم از خدمات بیمهای نوین همچون بیمۀ مسئولیت و بیمۀ سرمایهگذاری را در پی خواهد داشت… که علاوه بر افزایش درآمد بخش بیمه، میتوانیم شاهد افزایش اعتماد سرمایهگذاران در بخشهای اقتصادی باشیم.
با تأمین زیرساختهای لازم در صنعت بیمه، فعالان حوزۀ فناوری دیجیتال و استارت آپها برای ورود به این صنعت بزرگ ترغیب میشوند. و با کسب درآمدهای قابل پیشبینی، موجبات تحول در بازاریابی و فروش محصولات متنوع بیمهای، را فراهم میآورند…. اصلیترین پیشرانهای اقتصاد دیجیتال، دسترسی به زیرساختهای ارتباطی و طراحی خدمات متنوع بر این بستر میباشد. که با این وجود، در سالهای اخیر حمایتهای لازم از سوی مدیران بیمۀ مرکزی در قبال فین تکها و استارت آپهای ایرانی انجام نشده است. همین موضوع باعث شده تا سرمایهگذاران با نگاه تردید به این حوزه نگاه کردهاند… و بدون شک، در این شرایط سرمایهگذاریهای لازم در حوزۀ اقتصاد دیجیتال تا مدتها صورت نخواهد گرفت.
مجموعه پارس سنتر، به عنوان یک مجموعۀ دانش بنیان، علاوه بر تبلیغ و حمایت از شرکت های نوپا و استارت آپها و … با بررسی ایدههای نوآورانه که توجیه اقتصادی داشته باشند، در سرمایهگذاری اولیه و مرحلۀ رشد با استارت آپها همکاری میکند… بدون شک هدف این مجموعۀ دانش محور در تمامی این سالها، رشد و توسعۀ هرچه بهتر و پررنگ ترِ اقتصاد در کشور بوده است.
استفاده از این متن و کپی آن با ذکر منبع و لینک، بلامانع است.