این را خوب میدانیم که مکانیزاسیون و پیشرفت فناوری و تجهیزات به روز، از اصلی ترین عوامل توسعۀ صنایع گوناگون در جهان بوده است… امروزه این موضوع در صنعت کشاورزی نیز تأثیر فراوانی داشته است.. و فناوریهای مکانیکی باعث افزایش بهرهوری در کشاورزی و توسعۀ پایدار این صنعت در کشورهای مختلف بوده است.
اصلی ترین چالش های مکانیزه شدن کشاورزی در ایران
با این وجود کشاورزان ما حتی برای تهیۀ ابتداییترین ماشین آلات کشاورزی همچون تراکتور نیز مشکلات زیادی دارند.، چه برسد به تهیۀ تجهیزات و ماشین آلات مدرن در کشاورزی…. آیا افزایش هزینههای تولید همچون افزایش قیمت ماشین آلات کشاورزی و دیگر نهادههای مورد نیاز در این صنعت، با رشد قیمت محصولات کشاورزی در این سالها همخوانی داشته است؟؟؟
عدم نظارت و مدیریت قیمتها و سیاستهای اشتباه در عرضۀ ماشین آلات به بخش کشاورزی، باعث شده تا بسیاری از کشاورزان با ماشین آلات فرسوده به فعالیتشان ادامه دهند… یعنی در این سالها ما توانایی جایگزینی ماشین آلات جدید را هم به جای تجهیزات فرسوده و مستهلک نداشتهایم.. دیگر چه توقعی داریم که در مسیر پیشرفت تکنولوژی و مکانیزاسیون در کشاورزی حرکت کنیم!!؟
بسیاری از تراکتورهایی که در زمینهای کشاورزی ایران به کار گرفته میشوند، توان خاکورزیهای اولیه و به خصوص شخم عمیق و آمادهسازی خاک به صورت اصولی را ندارند … خسارت ناشی از کمبود ماشین آلات به روز و تخصصی در کشاورزی، در مراحل کاشت، داشت و برداشت محصولات، آشکار است… کشت در زمان غیرمناسب و یا ریزش محصولات در زمان برداشت، ضایعات زیادی را برای کشاورزان ایرانی بجای میگذارد.
مکانیزاسیون و آبیاری هوشمند در کشاورزی
مکانیزه شدن در کشاورزی این روزها فقط مربوط به ماشین آلاتِ سنگین در کشاورزی نیست. تجهیزات به روز در سیستم آبیاری هوشمند، نزدیک به 50 درصد در مصرف آب صرفهجویی میکند… آبیاری هوشمند برای کشاورزها، به معنای محصول بیشتر با هزینۀ کمتر است. سیستم هوشمند با توجه به محاسبۀ خاک به صورت خودکار، به کشاورز اطلاع میدهد که وقت آبیاری چه موقع و به چه میزان است و میزان آبیاری از کاشت تا برداشت محصول را به کشاورز اطلاع میدهد…. البته سیستم آبیاری هوشمند به زیرساختهایی همچون اینترنت نیاز دارد. حسگرهایی که در خاک قرار میگیرند، از طریق اینترنت، اطلاعات مربوط به آبیاری را برای کشاورزها ارسال میکنند.
نتایج مکانیزه شدن کشاورزی
درکل، مکانیزه شدن کشاورزی، نه تنها هزینه های تولید را کاهش میدهد و باعث صرفه جویی در منابع آبی و دیگر منابع میشود. بلکه مکانیزاسیون با تبدیل زمینهای بایر به زمینهای حاصلخیز، فرصتهای جدیدی در تولید ایجاد کرده و باعث افزایش ضریب کشت میشود.
مجموعۀ پارس سنتر، با حمایت از صدها فروشنده، واردکننده و تولیدکننده تجهیزات و ماشین آلات کشاورزی و … تلاش نموده تا حد ممکن، مسیر رسیدن به پیشرفت و توسعه صنعت بزرگ کشاورزی را هموار سازد.
استفاده از این متن و کپی آن با ذکر منبع و لینک، بلامانع است.