در تمامی کشورها، صنعت قطعه سازی خودرو و درکل قطعات و لوازم تشکیل دهنده خودرو است که کیفیت خودروها را تضمین میکند. به همین جهت در تمام دنیا توسعۀ صنعت قطعه سازی از اهمیت بالایی برخوردار میباشد.
بخش صنعت به دلیل پویایی و تأثیرگذاری بر اشتغال، شاید در بین سایر بخش ها مهمترین بخش عمدۀ اقتصادی را تشکیل میدهد. شکوفایی این بخش موجب تحرک سایر بخشهای اقتصادی شده و در نتیجه، زمینه را برای اشتغال بیشتر فراهم میکند. بنابراین ورود تکنولوژی و انتشار فناوری روز، امکان استفادۀ گسترده تر و کاراتر از نیروی کار را برای ما به ارمغان خواهد آورد. یکی از صنایعی که نیاز به فناوری و نیروی کار آموزش دیده و به روز در آن به میزان بسیار زیادی احساس میشود، صنعت قطعه سازی خودرو میباشد.
لزوم پیشرفت تکنولوژی و آموزش در صنعت قطعه سازی
پیشرفت تکنولوژی در صنایع گوناگون همچون صنعت خودرو و قطعه سازی، به زمینه سازی علمی در جامعه اتکا دارد.. بنابراین دانشگاهها به عنوان بستر واقعی آموزش نیروی انسانی در این رابطه نقش بسیار پررنگی در کشورهای توسعه یافته داشته.. و این دانشگاهها هستند که بازیگران اصلی در ایجاد تغییرات تکنولوژی به شمار میآیند.
ما در ایران با هزینه های بسیار بالا، در حال آموزش دانشجویان هستیم.. ولی باید قبول کنیم، کشوری که نتواند مهارت و دانش اعضای جامعه را توسعه دهد و از آن در رشد اقتصاد ملی به نحو مؤثری بهرهبرداری کند، نمیتواند هیچ شاخص دیگری را توسعه دهد… این یک واقعیت است که هرچه آموزش بیشتر و با کیفیت تر باشد، توسعۀ ملی نیز سریعتر صورت میگیرد.
عدم سرمایه گذاری های مناسب در قطعه سازی ایران
این را خوب میدانیم که برای پیشرفت در صنعت قطعه سازی، نیاز به سرمایه گذاریهای خارجی و بین المللی داریم. پیش نیازهای مهم برای ورود سرمایهگذار، کم کردن نرخ مالیات، حضور دیپلماسی اقتصادی در روابط بین الملل و کاهش نرخ ریسک سرمایهگذاری در منطقه به شمار میآید.
در این مسیر باید در قوانین تولید و سرمایهگذاری بازنگریهایی صورت بگیرد. اصلاح و تنظیم مقررات صنعتی و رفع مشکل و پیچیدگیهای قانونی، نه تنها موانع سرمایهگذاری را برطرف میکند، بلکه با کنار گذاشتن قوانین دست و پاگیر، امکان استفاده از حداکثر ظرفیت های داخلی فراهم میشود.
مشکل نقدینگی قطعه سازان و کمبود سرمایۀ در گردش
قطعهسازان در تمامی این سالها با مشکل نقدینگی مواجه بودهاند.. و خودروسازها همیشه بدهیهای میلیاردی به قطعهسازان داشته و بدون پول و سرمایۀ در گردش، نمیشود انتظار تجهیز خطوط تولید در صنعت قطعهسازی را داشت.
خودروسازان ایرانی همچون سایپا و ایران خودرو، که بیشترین بازار داخلی را در اختیار دارند، به صورت دولتی اداره میشوند.. بنابراین متقاضی اصلی صنعت قطعه سازی در کشور، خود دولت است. براین اساس به دلیل حمایت های بیش از اندازه دولت از صنعت خودروسازی، علاوه بر اینکه شاهد رشد بسیار کند صنعت خودروسازی هستیم، صنعت قطعه سازی خودرو و بخش های خصوصی، به واسطه وابستگی شدید به خودروسازی، از یک فضای رقابتی چه در داخل ایران و چه در بازارهای خارجی، همواره دور مانده اند.
بدهی خودروسازان به قطعه سازان
بدهی خودروسازان به قطعه سازان داخلی سال به سال افزایش پیدا میکند.. این پول میتوانست در توسعۀ صنعت قطعه سازی و ورود ماشین آلات مدرن به این صنعت، نقش به سزائی داشته باشد. همین بدهیها و از بین رفتن سرمایۀ در گردش برای چنین صنعت بزرگی، با وجود تمام تلاشی که قطعه سازان انجام میدهند، سطح بهره وری این صنعت را پایین آورده و سد راه توسعۀ این مجموعههای تولیدی میشود.
باید بدانیم که سطح پایین بهره وری در صنعت قطعه سازی خودرو، عاملی تهدیدکننده برای این صنعت محسوب خواهد شد. واگذاری صنعت خودرو به بخش خصوصی، میتواند راه را برای بالا بردن کیفیت و ایجاد فضای رقابتی برای قطعه سازان هموار کند.
به منظور کاهش مشکلات در این بخش، در گام نخست باید مهارتهای نیروی انسانی را توسعه ببخشیم… توجه به برنامههای پژوهشی به منظور افزایش سطح بهره وری و ورود دانش روز به این صنعت، تا حدودی میتواند از این مشکلات بکاهد.
مجموعه پارس سنتر، در راستای حمایت از تولیدکنندگان و صادرکنندگان و فروشندگان لوازم یدکی و قطعات انواع خودروهای سنگین و سبک، علاوه بر ارائۀ محصولات دانش بنیان در حوزۀ مدیریت هوشمند، در جهت روشهای تبلیغاتی نوین و فروش بی واسطۀ قطعات و لوازم یدکی خودرو، فعالیت میکند… بدون شک هدف این مجموعۀ دانش محور در تمامی این سالها، رشد و توسعۀ هرچه بهتر و پررنگ ترِ اقتصاد در کشور و پشتیبانی از تولیدات داخلی بوده است.
استفاده از این متن و کپی آن با ذکر منبع و لینک، بلامانع است.