برخی از صنایع و محصولات صنعتی وجودشان در هر ساختمانی، چه مسکونی و چه اداری، لازم و ضروری میباشد… یکی از این صنایع، صنعت لوازم و تجهیزات آشپزخانه همچون سینک ظرفشویی، شیرآلات، هود و اجاق گاز است.. که اتفاقاً در این سالها پیشرفت قابل ملاحظهای در تولید این نوع محصولات در ایران داشتهایم.
ساخت محصولات با کیفیت یکی از شروط اصلی برای رسیدن به خودکفایی در عرصۀ تولید و صنعت میباشد.. امروزه تمامی کارشناسان اقتصادی به این نتیجه رسیدهاند که توجه به بخش صنعت میتواند ابزار مناسبی را در جهت توسعۀ اقتصادی فراهم آورد.. و این را میدانیم که رشد اقتصادی زمینههای توسعه در سایر ابعاد فرهنگی، سیاسی و دیگر موارد اجتماعی را مهیا میکند.
درآمدزایی و گردش مالی صنعت تجهیزات آشپزخانه
آشپزخانه یکی از بخشهایی در منزل است که با داشتن تجهیزات مناسب، میتواند آسایش را در منزل به ما هدیه دهد. برندهای مشهور دنیا، با خلاقیت و تنوع در طراحی محصول، قیمت و کیفیت مناسب و خدمات پس از فروش، جای خودشان را به مرور زمان در خانهها پیدا کردهاند.. و از این مسیر میلیاردها دلار، تولید ثروت در جهان داشتهاند.
گردش مالی این صنعت بزرگ در ایران سالانه بیش از شش میلیارد دلار برآورد شده است… در همین راستا، تولیدکننده های لوازم آشپزخانه در ایجاد اشتغال نیز نقش پررنگی داشتهاند.
بومی سازی فناوری ساخت و ارتقاء تکنولوژی
در تولید بسیاری از تجهیزات آشپزخانه، فناوری ساخت به طور قابل توجهی بومیسازی شده است. برخی از برندهای ایرانی با بهره گیری از مواد اولیۀ با کیفیت و ارتقاء تکنولوژی، نه تنها سهم قابل توجهی از بازار داخلی را بدست آورده اند، بلکه محصولاتشان را نیز راهی بازارهای خارجی کردهاند.
بنابراین نتیجه میگیریم، تلفیق فعالیت و تولیدات برندهای ایرانی، با دانش و فناوری روز/ افزایش بهره وری و توسعۀ صنعت تجهیزات و لوازم آشپزخانه را به همراه خواهد داشت… با وارد کردن تجهیزات و ماشین آلات پیشرفته و اتوماتیک در بخش برش الگوها و پانچ ورق ها.. تمام شرایط برای تولید محصولاتی با ظاهر بی نقص و یکدست، فراهم میشود.
صنعت تجهیزات آشپزخانه از تنوع و تقاضای بالایی برخوردار است… توسعۀ این صنعت، ضمن ایجاد پستهای شغلی بسیار زیاد و بالا بردن درآمد ناخالص داخلی و ملی، میتواند از خارج شدن سرمایه و منابع کشور جهت واردات بی رویۀ کالاهای مشابه و حتی قاچاق، جلوگیری کند. در حال حاضر در این بخش از صنعت تولید کننده هایی داریم که با سرمایه گذاری و وارد کردن ماشین آلات پیشرفته، توانستهاند محصولات با کیفیت و قابل رقابت با محصولات خارجی را تولید کنند.
صادرات لوازم و تجهیزات آشپزخانه
تجهیزات آشپزخانه در خاورمیانه، به عنوان یک بازار رو به رشد به حساب میآید.. به همین دلیل با سرمایه گذاری و توسعۀ این صنعت میتوانیم از آن به عنوان اهرم مؤثری در راستای صادرات، استفاده کنیم… چنانچه بخواهیم در صنعت تجهیزات آشپزخانه روز به روز پیشرفت داشته باشیم و برندهای داخلی را تبدیل به برندهای جهانی کنیم.. لازم است تا در بخش صادرات، این برندها از حمایتهای صادراتی دولت برخوردار باشند.
چنانچه تولیدکننده ای تصمیم بگیرد تا علاوه بر بازار داخلی، در بخش صادرات نیز فعال باشد، لازم است تا مساحت کارخانه و تعداد کارکنانش را افزایش دهد.. و علاوه بر این، ماشین آلات پیشرفته را وارد چرخۀ تولیدات خویش کند… تمامی این موارد نیاز به سرمایۀ زیادی دارد که به غیر از جذب سرمایه گذار، چنانچه بانکها/ وام و تسهیلات با سود پایین به تولید کننده ارائه دهند، بدون تردید میتوانیم شاهد جهش تولید در صنعت تجهیزات آشپزخانه باشیم.
بارها به این نکته اشاره شده که تولید و صادرات غیر نفتی، میتواند ضامن حیات و توسعۀ اقتصادی سرزمینمان باشد… در صورت رونق بازار، صنعت لوازم آشپزخانه ثابت کرده که میتواند علاوه بر تأمین نیازهای داخلی، به صادرات این نوع محصولات به سایر کشورها روی آورد.. و در نتیجه برندهای مطرح ایرانی میتوانند محصولاتشان را در یک بازار بین المللی و رقابتی ارائه دهند.
مشکلات تولیدکنندگان صنعت تجهیزات آشپزخانه
تولیدکنندگان ایرانی، با مشکلاتی همچون: بی ثباتی اقتصادی – بالا رفتن قیمت مواد اولیه – کمبود سرمایۀ در گردش – مشکلات بیمه، مالیات و عوارض گمرکی، دست و پنجه نرم میکنند.
تولیدکنندگان ما در صنعت تجهیزات آشپزخانه پیشرفت روزافزونی داشته اند.. ولی با این وجود، به غیر از مشکلات نام برده، موانع دیگری نیز بر سر راه رشد و توسعه کسب و کارشان قرار گرفته است.. یکی از این مشکلات، واردات بی رویه و حتی حضور محصولات قاچاق در بازار ایران است… واردات بی رویه و غیر اصولی/ میتواند تولیدکنندگان ایرانی که در حال رشد هستند را فلج کند. بخصوص اگر این محصولات از کالاهای بی کیفیت چینی با قیمت پایین باشد، توان رقابت برندهای ایرانی را در بازار، از بین میبرد… برای برندهای ایرانی، رقابت با کالا و برند مطرح خارجی بسیار ساده تر از رقابت با یک محصول قاچاق است.
علاوه بر این، مواد اولیهای که تولیدکننده ها مجبورند از خارج سفارش دهند، ممکن است ماهها در گمرک ایران خاک خورده تا بلکه به دست تولیدکننده برسد… و این بدین معناست که سرمایۀ تولیدکننده که باید در گردش باشد، در پشت سدی به نام گمرک باقی میماند.. و در نتیجه سرعت در تولید به تعویق می افتد.
لازمۀ جهانی شدن برندهای ایرانی
برای تبدیل تولیدکننده به یک برند جهانی، نیاز به بازاریابی و شرکت در نمایشگاه های خارجی، امری ضروری میباشد… برطرف شدن این مشکلات و بهره گیری از تکنولوژیهای جدید و توجه به روشهای نوین بازاریابی و برندسازی.. باعث میشود تا بسیاری از برندهای ما در این صنعت، توان رقابت با رقبای خارجی را داشته باشند… استفاده از مواد اولیۀ باکیفیت در بازار جهانی و بهره بردن از نیروی کار آموزش دیده و مدیران دانش محور.. میتواند تولیدکنندههای ما را به برندهای جهانی و مطرح تبدیل کند.
امیدواریم تا دولت با اصلاح قوانین تولید و صادرات و بهبود فضای کسب و کار و حمل نقل های بین المللی و همچنین ایجاد محیط سالم رقابتی، بتواند راه را برای جهانی شدن برندهای ایرانی در صنعت تجهیزات آشپزخانه، هموار کند.
مجموعه پارس سنتر، در راستای حمایت از تولیدکنندگان و صادرکنندگان و فروشندگان لوازم و تجهیزات آشپزخانه، علاوه بر ارائۀ محصولات دانش بنیان در حوزۀ مدیریت هوشمند، در جهت روشهای تبلیغاتی نوین و فروش بی واسطۀ تجهیزات آشپزخانه فعالیت میکند… بدون شک هدف این مجموعۀ دانش محور در تمامی این سالها، رشد و توسعۀ هرچه بهتر و پررنگ ترِ اقتصاد در کشور و پشتیبانی از تولیدات داخلی بوده است.
استفاده از این متن و کپی آن با ذکر منبع و لینک، بلامانع است.