صنعت نوشت افزار ارتباط مستقیمی با بخش آموزش و فرهنگ جامعه دارد… به همین دلیل است که باید حمایتهای ویژه ای از این صنعت به عمل آید… سالانه هزاران میلیارد تومان صرف خرید محصولات گوناگون نوشت افزار میشود… از دانش آموزان و دانشجوها گرفته تا کارمندان در سازمانها و ادارهها و دیگر مصرف کنندهها.. همه و همه با محصولات این صنعت بزرگ سر و کار دارند… پس باید دید چرا آنطور که باید و شاید به این صنعت مهم و درآمدزا در ایران توجه نمیشود!!
واردات و قاچاق نوشت افزار بی کیفیت
در حال حاضر محصولات برندهای مطرح جهان در بازار نوشت افزار ایران و فروشگاههای لوازم التحریر با قیمتهای مختلف، قابل خریداری میباشد… که صدالبته حضور محصولات باکیفیت و سرشناس خارجی در بازار ما، میتواند حس رقابت را برای تولیدکنندگان ایرانی به وجود آورده و باعث پیشرفت آنها شود… ولی مشکل از جایی آغاز میشود که به غیر از برندهای مطرح، ما شاهد ورود کالاهای بیکیفیت و ارزان قیمت چینی و هندی در بازار هستیم…که واردات این اجناس ارزان، به همراه سیل وحشتناک محصولات قاچاق.. ضربهای جبران ناپذیر را بر پیکر تولیدکنندگان ایرانی وارد کرده است.
عدم نیازسنجی بازار و تولید در راستای برطرف کردن نیاز
متأسفانه در این صنعت، حتی پژوهشهای اولیه نیز صورت نگرفته است… ضعف در تهیه و ارائۀ آمار مربوط به واردات و میزان خرید مصرف کنندگان، باعث شده تا تولیدکنندگان ایرانی برنامهای برای نیازسنجی بازار و تولید در راستای برطرف کردن نیاز مشتری نداشته باشند… در حال حاضر مشخص نیست ما چه میزان واردات در بخش نوشت افزار داشتهایم و چه میزان کالای قاچاق در بازار پخش شده است!!
مشکلات تولیدکنندگان نوشت افزار در ایران
تولیدکننده های ایرانی در این صنعت با مشکل تهیۀ مواد اولیه دست و پنجه نرم میکنند.. بخشی از مواد اولیۀ این تولیدکنندهها در بورس به دست دلالان افتاده و باید با قیمت بالایی این مواد را خریداری کنند… بخش دیگر باید از خارج کشور وارد شود که برای خرید این مواد اولیه، با مشکل تخصیص ارز روبرو میشوند… تولید کننده ماهها باید منتظر تصمیم بانک مرکزی جهت دریافت ارز باشد و سفارش خریدش را عقب اندازد.. در همین مدت قیمت مواد اولیه بالا میرود و تازه وقتی این مواد از گمرک عبور میکند و به دست تولیدکننده میرسد، دیگر زمان برای تولید محصولات و ارائه به بازار را از دست میدهد.. و بازار نوشت افزار در حساس ترین زمان همچون شهریور و مهرماه، به چنگ اجناس وارداتی و قاچاق میافتد.
نوسانات نرخ ارز و تغییرات قیمت در بازار ایران به قدری بالاست که تولیدکننده نمیتواند برنامهریزی بلند مدت برای تولید محصولاتش داشته باشد.. و به ناچار، با 30 تا 40 درصد از ظرفیتش به تولید ادامه میدهد.
تفاوت نوشت افزار خارجی و ایرانی
وقتی از مصرف کنندههای نوشت افزار در مورد تفاوت برندهای خارجی با ایرانی سؤال میکنیم، بیشترشان به موضوع تنوع در طراحی اجناس خارجی و کیفیت بالای این محصولات اشاره میکنند… به نظرتان اگر تولید کنندۀ ایرانی با مشکلاتی همچون بیمه، مالیات، بی ثباتی قیمت ارز و ورود کالای قاچاق، روبرو نباشد، قیمت تمام شدۀ محصولاتشان پایین نمیآید؟ آیا این هزینههای مازاد، نمیتواند صرف ورود ماشین آلات مدرنتر و طراحیهای متنوعتر شود؟ بدون شک ورود تکنولوژی و دستگاههای پیشرفته، نیاز به سرمایۀ در گردش بالا و اطمینان خاطر تولیدکننده از حمایت و فروش محصولاتش در بازار دارد.
برای پایین آمدن قیمت تمام شدۀ محصولات ایرانی، دولت در نخستین گام، میتواند تولیدکنندگان نوشت افزار در ایران را از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف کند.. و برای وارد کردن تجهیزات به روز، تسهیلات بانکی با سود پایین را در اختیار این صنعتگران بگذارد.. با همین معافیتها، برندهای ایرانی از لحاظ کیفیت و قیمت، میتوانند با کالاهای مشابه خارجی وارد رقابت شوند… و غیر از توسعۀ اقتصادی و بحث اشتغال زایی، از خارج شدن میلیاردها دلار ارز از کشور جلوگیری کنند.
مجموعه پارس سنتر، در راستای حمایت از تولیدکنندگان و صادرکنندگان و فروشندگان نوشت افزار، علاوه بر ارائۀ محصولات دانش بنیان در حوزۀ مدیریت هوشمند، در جهت روشهای تبلیغاتی نوین و فروش بی واسطۀ نوشت افزار و دستگاه های مربوط به تولید لوازم التحریر، فعالیت میکند… بدون شک هدف این مجموعۀ دانش محور در تمامی این سالها، رشد و توسعۀ هرچه بهتر و پررنگ ترِ اقتصاد در کشور و پشتیبانی از تولیدات داخلی بوده است.
استفاده از این متن و کپی آن با ذکر منبع و لینک، بلامانع است.