افزایش ترافیک سایت یکی از عوامل کلیدی در موفقیت سایتها، جلب و نگهداری ترافیک مخاطبان است. با گذشت زمان، محتواهای قدیمی سایت شما ممکن است کمی پسرفته به نظر برسند و این امر میتواند بر ترافیک سایت شما تأثیر منفی بگذارد.
در این مقاله، به بررسی راهکارها و اقداماتی خواهیم پرداخت که میتوانید انجام دهید تا با آپدیت محتواهای قدیمی سایت، ترافیک سایت و بازدیدکنندگان سایت خود را افزایش دهید. این روشها نه تنها به بهبود جذابیت محتوا کمک میکنند بلکه به بهبود رتبهبندی در موتورهای جستجو نیز کمک میکنند.
در دنیای متغیر اینترنت، استفاده از روشهای نوین و استفاده بهینه از محتواهای گذشته میتواند به یک استراتژی موثر تبدیل شود. بنابراین، با ما همراه باشید تا در این سفر به سوی افزایش ترافیک سایت و آپدیت محتوا، با اصول و تکنیکهای مدرن آشنا شویم.
چرا آپدیت کردن محتواهای قدیمی به منظور افزایش ترافیک سایت مورد استقبال قرار میگیرد؟
قبل از آنکه به توضیح روشهای آپدیت محتواهای قدیمی وبسایت بپردازم، بیایید در مورد چرايی این اقدام با چهار دلیل مشخص بحث کنیم.
۱. کاهش میانگین قدمت محتوا
حتی محتواهایی که همواره جذاب بودهاند، پس از مدتی قدیمی میشوند و نیاز به بهروزرسانی دارند. این بهروزرسانی اغلب به دلایلی آموزشی نیست، بلکه گاهاً شما باید ترتیب و اتصال کلمات کلیدی را بر اساس جستجوهای فعلی کاربران بهروز نمایید.
مهم است بدانید که یکی از معیارهای اساسی گوگل برای تثبیت موقعیت وبسایت در صفحه نتایج موتور جستجو (SERP)، بهروز بودن محتوا میباشد. گوگل به دامنههایی با محتواهای بهروز، نسبت به محتواهای قدیمی و بدون آپدیت، اعتبار بیشتری اختصاص میدهد.
۲. افزایش CTR یا نرخ کلیک
در بحث درباره نرخ کلیک، تنها نباید به عدد ثبت شده برای CTR محدود شویم. این اعداد تنها یک اندازهگیری نیستند، زیرا افزایش یا کاهش نرخ کلیک به دو پارامتر اصلی، یعنی میزان بازدید و رتبه لینک، نیز وابسته است.
با آپدیت محتوا که بر اساس نظرات کاربران انجام شده باشد، امکان بهبود رتبه محتوا در صفحه نتایج گوگل فراهم میشود و در نتیجه، محتوا توانایی جلب تعداد بیشتری از کلیکها را دارا میشود.
همچنین، هر چه تاریخ انتشار محتوا که در سرپ به کاربران نمایش داده میشود، جدیدتر باشد، احتمالاً باعث افزایش تمایل کاربران به بازدید از محتوا خواهد شد.
۳. رعایت همیشگی معیار سئو محتوای گوگل
موتور جستجوی گوگل بیشترین وقتها در حال بهروزرسانی الگوریتمهای خود است. الگوریتمها معیارهایی هستند که گوگل براساس آنها سایتها را رتبهبندی میکند.
زمانی که شما بهطور مداوم محتواهای قدیمی خود را با استفاده از معیارهای جدید بهروزرسانی میکنید، این عمل به گوگل نشان میدهد که با تغییرات و معیارهای جدید آن همگام شدهاید و این اتفاق میتواند تأثیر مثبتی در رتبهبندی سایت شما داشته باشد.
۴. هزینه کمتر، سود بیشتر
آپدیت محتوای قدیمی سایت، به عنوان یک اقدام، علاوه بر اینکه هزینهی کمتری نسبت به تولید محتوای جدید دارد، سودآوری بیشتری نیز ایجاد میکند. این به این دلیل است که تولید محتوای جدید زمان بیشتری برای جلب اعتبار و دستیابی به رتبه برتر در گوگل نیاز دارد. در حالیکه محتوای قدیمی سایت قبلاً رتبه و اعتبار کسب کرده و شما فقط قصد بهبود آن را دارید.
اگر نگاهی به صفحات کنسول جستجوی وبسایت بیندازید، بیش از ۷۰ درصد از ترافیک سایت شما از محتواهای قدیمی وبسایت ناشی میشود. بنابراین، استراتژی محتوایی سایت نه تنها باید برنامهریزی برای تولید محتوای جدید داشته باشد بلکه به آپدیت محتواهای قدیمی نیز توجه کند.
گام به گام تا آپدیت محتواهای قدیمی سایت
حالا که متوجه شدهاید چرا باید محتواهای قدیمی وبسایت را مورد بررسی و بهروزرسانی قرار دهید، مناسب است دستورالعملها و روشهای اجرای این فرآیند را نیز در نظر بگیرید. این فعالیت نیاز به گامهای کوچک و متوالی دارد تا با دقت و نظم به انجام بپردازد.
گام اول، جمع آوری اطلاعات
کدام محتوا باید بهروزرسانی شود؟ این سؤال باید اولین سوال باشد که خودتان از خود بپرسید. برای یافتن پاسخ به این سؤال، بهترین راه این است که به ابزارهای تحلیلی وبسایت مراجعه کنید. ابزارهایی مانند گوگل آنالیتیکس و کنسول جستجو این امکان را به شما میدهند تا لینکها را بر اساس ایمپرشن یا نرخ کلیک فیلتر کنید. به عنوان مثال، میتوانید به کنسول جستجوی گوگل مراجعه کرده و در بخش نتایج جستجو، آمار محتواهای منتشر شده در وبسایت را مشاهده کنید.
گام دوم، انتخاب صفحات مناسب برای بهینه سازی
حالا که تمام اطلاعات را گردآوری کردهایم، زمان آن رسیده است که به تجزیه و تحلیل این اطلاعات بپردازیم. در واقع، در این مرحله تصمیم میگیریم کدام محتوا را به چه شکلی بهروز کنیم.
برای این منظور، مناسب است که لینک همهی محتواها را در یکی از سه دسته زیر قرار دهید:
- محتوایی که با ترافیک زیادی همراه است، اما نرخ تبدیل آن پایین است.
- محتوایی که ترافیک کمی جذب میکند، اما نرخ تبدیل آن بسیار خوب است.
- محتوای خوبی که در حال حاضر به تدریج از توجه کاسته شده است.
حالا لینکهایی که در این سه دسته قرار میگیرند، را بر اساس اولویتها به ترتیب مرتب کنید. کدام گروه برای شما اولویت دارد؟ آیا محتواهایی که نرخ تبدیل خوبی دارند اما ترافیک آنها کم است؟ سپس، به بررسی راهکارهای مختلف برای بهبود محتوا ها پرداخته و ایرادات آنها را برطرف کنید. به عنوان مثال، چگونه میتوان نرخ کلیک محتوا ها را افزایش داد یا چه راهکارهایی باعث افزایش ترافیک سایت به محتواها میشود و غیره.
گام سوم، بررسی کلمات کلیدی هر مقاله
اجرای هر استراتژی محتوایی بر روی مقالات باید بر اساس کلمات کلیدی جدید یا بهتر است بگویم کلمات کلیدی مناسب صورت گیرد. کارشناس سئو وظیفه دارد تا با تحقیقات کلمه کلیدی همزمان با بهروزرسانی، این کلمات را به تیم محتوا ارائه دهد، که این فرآیند اهمیت چشمگیری دارد. زیرا هنگامی که قصد آپدیت محتوای قدیمی را دارید، اگر کلمات کلیدی جدید را مورد بررسی و انتخاب قرار ندهید، احتمال موفقیت در آپدیت کاهش مییابد.
به عبارت دیگر، با مرور کلماتی که محتوا با آنها ترافیک جذب کرده است، شما میتوانید موقعیت مقاله را بر روی آن کلمه بهبود بخشید تا ترافیک بیشتری جذب کند.
- انتخاب کلمات کلیدی بر اساس هدف جست و جو
یکی از اصلیترین عوامل تعیینکننده در بهبود رتبه محتوا بر روی یک کلمه کلیدی، درک هدف یا نوع و ویژگیهای محتواهایی است که با استفاده از آن کلمه به رتبه مرتب شدهاند. هر کارشناس سئو باید هدف جستجوی کاربر از کلمات کلیدی و محتوایی که گوگل به او نمایش میدهد را تجزیه و تحلیل کند، تا با انتخاب صحیح کلمه کلیدی برای مقاله، احتمال موفقیت در بهبود رتبه محتوا را افزایش دهد.
گام چهارم، بررسی عناوین محتوا خصوصا عنوان اصلی
از روشهای متداول و حیاتی بین کارشناسان برای بهبود نرخ تبدیل مقالات، بهبود عناوین است. در گام اول، لازم است عنوان و تیتر اصلی (H1) مطلب جذاب و کاربردی باشد.
غالباً کاربران پیش از هر اقدامی به عناوین مقالات مراجعه میکنند. اگر عنوان مقاله آنان را جلب کند، احتمال خواندن مطلب افزایش مییابد، در غیر این صورت، آنها به سرعت صفحه را بسته و ادامه نمیدهند. حالا نگاه کنید که آیا عناوین مقالات شما نیاز به بهروزرسانی دارند یا خیر؟ این به این موارد مرتبط است که آیا عبارات کلیدی مناسبی دارند، به هدف جستجو پاسخ میدهند و جذابیت کافی را دارند یا خیر.
گام پنجم، بررسی موارد محتوایی مهم
خب، پس از شناسایی مسائل ریز و درشت و بررسی کلمات کلیدی، دور به بررسی اجزای محتوای مقاله میرسد. در این مرحله، لازم است به عنوان یک خواننده به محتوا مراجعه کنید و هر اطلاعات، جمله، تصویر و حتی لینکی که اعتبار خود را از دست داده یا قدیمی شده است را بهروز کنید. بسیاری از افراد برای بهروزرسانی، به جز بررسیهای مشابه، اقدام به افزودن نوع دیگری از محتوا به مقاله مینمایند؛ به عنوان مثال، افزودن محتوای ویدیویی یا پادکست.
گام ششم، بررسی جزءبهجزء سئو On-page
اکنون که محتوای جدید آماده برای بارگذاری است، کارشناس سئو باید به عنوان ناظر بر ارتقاء، وارد مرحله بررسی پارامترهای سئو On-page شود. لیست زیر، مواردی است که حتماً در بهروزرسانی مقاله باید بررسی شود:
- چگالی کلمه کلیدی،
- یکپارچهسازی کلمه کلیدی در مقاله،
- استفاده از عبارات کلیدی در عناوین اصلی و عنوان سئو،
- بررسی و بهینهسازی متا دیسکریپشن،
- بهینهسازی حجم و فرمت تصاویر،
- بررسی تگها (تگ بولد و تگهای H).
گام هفتم، بررسی CTA استفاده شده در مقاله
فراخوان به اقدام یا به اختصار CTA در واقع مسیر تبدیل بازدیدکننده به خریدار است. بهتر است کارشناس دیجیتال مارکتینگ یا سئو با توجه به سیکل زمانی خاصی، CTA های محتواها را مورد بررسی قرار دهد. به عنوان مثال، اگر محصول جدیدی به ارائهها افزوده شده یا خدمات خاصی مرتبط با موضوع محتوا ارائه شده باشد که قبلاً وجود نداشته است، میتوان یکی از آنها را بهعنوان CTA به محتوا افزود و نرخ تبدیل محتوا را افزایش داد.
تیرهای آخر برای آپدیت محتوا چیست؟
بعد از طی کردن ۷ مرحله، اکنون کار به اتمام رسیده است. از این نقطه به بعد، میتوانید با کلیک بر روی دکمه “آپدیت” و با ارائه یک شکل جدید به گوگل و کاربران، محتوای خود را نمایش دهید تا هم رتبه آن افزایش یابد و هم نرخ تبدیل آن افزایش پیدا کند. اگر با در نظر گرفتن موارد ذکر شده، نتیجه مطلوب حاصل نشد، میتوانید راهکارهای دیگری مانند بهروزرسانی تاریخ انتشار محتوا در مجله، پاسخ به کامنتها، معرفی و تبلیغ محتوا در شبکههای اجتماعی و موارد مشابه را نیز امتحان کنید.
آپدیت محتوای قدیمی سایت مسئلهای است که یک متخصص سئو نباید ساده از آن گذرد و تأثیرات آن را بر روی بهبود سئو سایت را نادیده نگیرد. آپدیت محتوای قدیمی سایت میتواند وبسایت را حتی در زمانی که محتوای جدیدی برای انتشار وجود ندارد، زنده نگه دارد.