الگوریتم های گوگل، غول های چراغ جادو و گوگل چراغ جادویی است که کاربران را به خواسته هایشان می رساند. این غول های چراغ جادوی گوگل به منظور بهبود عملکرد موتور جستجوی گوگل و نتایجی که به کاربران ارائه میدهد، مورد استفاده قرار میگیرند. آنها متشکل از یک مجموعه از قوانین، الگوریتمها، و فرآیندهای پیچیده هستند که توسط تیمهای مهندسی نرمافزار و علوم داده گوگل توسعه مییابند.
اهمیت این الگوریتمها بیشتر از هر زمان دیگری برجسته میشود، زیرا هر روز میلیاردها جستجو در گوگل انجام میشود و نحوه کارکرد الگوریتمهای آن میتواند تأثیر بسزایی در جامعه و اقتصاد داشته باشد. علاوه بر این، گوگل الگوریتم های خود را به صورت مداوم بهروزرسانی میکند تا با تغییرات در نیازها و رفتار کاربران همگام شود.
منظور از الگوریتم گوگل چیست؟
صاحبان وب سایت دوست دارند وب سایتشان در صف اول موتورهای جستجو قرار بگیرد. بنابراین آنها همیشه به دنبال راه هایی هستند که وب سایتشان به لحاظ فنی قابل فهم برای موتورهای جستجو باشد و با منطق های گوگل هم راستا باشد. الگوریتمهای گوگل یکی از مهمترین و برجستهترین مباحث در زمینه مهندسی نرمافزار و علوم کامپیوتر است. به عنوان یکی از بزرگترین موتورهای جستجو در اینترنت و به عنوان یکی از بزرگترین شرکتهای فناوری، گوگل الگوریتمهای پیچیدهای را توسعه داده است که به کاربران کمک میکنند تا به سرعت و به دقت به اطلاعات مورد نیازشان دسترسی پیدا کنند.
غول های چراغ جادوی گوگل را بیشتر بشناسید!
با توجه به تحولات سال 2024، الگوریتمهای گوگل توانایی بهتری در ترتیب دادن صفحات در نتایج جستجو را دارند. این الگوریتمها و برنامههای یادگیری ماشینی به منظور تحلیل و ارزیابی صفحات و ارائه نتایجی که با نیازهای جستجوی کاربران هماهنگ هستند، استفاده میشوند. از آنجا که اکثر اسامیالگوریتمهای ابتدایی گوگل از روی حیوانات گرفته شده بودند، بسیاری آن را باغ وحش مجازی گوگل مینامند.
بسیاری از الگوریتمهایی که از سمت گوگل معرفی میشوند تاثیر مستقیمی روی وضعیت ترافیک سایت شما دارند. البته نمیتوان به قطعیت گفت که تمام این الگوریتمها به طور مستقیم با سئوی سایت شما در ارتباط هستند؛ اما بهتر است به عنوان یک متخصص سئو همواره از آپدیتهای جدید الگوریتمهای گوگل باخبر باشید.
الگوریتم های گوگل به کاربران یاد دادند که چطور باید دست به تولید محتوا بزنند. این الگوریتمها معتقد بودند که تولید محتوا تنها باید در راستای نیاز کاربران باشد. این الگوریتمها دو هدف سرنوشت ساز و مهم داشتند:
- کاهش رتبه بندی سایت بی کیفیت و اسپم
- افزایش رتبه سایت های با ارزش و کاربر محور
آموزش و آشنایی با مهم ترین الگوریتم های گوگل
شناخت الگوریتم های گوگل و عملکرد هرکدام یکی از مهمترین و ابتداییترین مراحل برای یادگیری سئو است.
در این بخش قرار است به شما با مهم ترین بهروزرسانی های گوگل آشنا کنیم. با مطالعه این مقالات، شما میتوانید به شناخت کاملی از سازوکار موتور جستجوی گوگل دست یابید. این آشنایی به شما کمک میکند تا به روشهای موثرتری در تولید مقالات سئو شده و تعیین استراتژیهای سئو محتوا مراجعه کنید.
در ادامه میتوانید 10تا از مهمترین و تاثیرگذارترین الگوریتم های گوگل را بشناسید و با این غول های چراغ جادو که سرنوشت گوگل و کاربران را تغییر دادند آشنا شوید.
همه چیز برای برآورده شدن خواسته هایتان توسط غول های چراغ جادوی گوگل فراهم است. آمادگی خود را اعلام کنید!
الگوریتم پاندا (Panda Algorithm) – 2011
الگوریتم پاندا یکی از شناختهشدهترین الگوریتمهای گوگل است. هدف اصلی اعلام شده از بهروزرسانی این الگوریتم پاداش دادن به وبسایتهایی با کیفیت بالا و کاهش حضور وبسایتهایی با کیفیت پایین در نتایج جستجوی ارگانیک گوگل است.
الگوریتم پنگوئن (Penguin Algorithm) – 2012
الگوریتم پنگوئن، در واقع روشی برای مقابله با سایتهایی است که قصد دارند با خرید بک لینک یا استفاده از تکنیکهای کلاه سیاه در لینک سازی جایگاه خود را در نتایج جستجو بهبود دهند.
الگوریتم مرغ مگس خوار (Hummingbird Algorithm) – 2013
از سال ۲۰۱۳ تا کنون، مرغ مگسخوار دیگر فقط نام یک پرنده نبود. گوگل نام یکی از انقلابیترین آپدیتهای الگوریتم خود را از این پرنده گرفت. چون این الگوریتم هم گوگل را باهوشتر، سریعتر و تیزبینتر میکرد.
الگوریتم کبوتر (Pigeon Algorithm) – 2014
الگوریتم کبوتر به منظور گره زدن الگوریتم جستجوی محلی گوگل به الگوریتم وبسایتها و نزدیک کردن آنها به هم طراحی شده است. تا بتواند بر اساس فاصله کاربر و موقعیت وبسایت (کسب و کار) رتبهبندی بهتری ارائه دهد.
الگوریتم رنک برین (Rank Brain Algorithm) – 2015
الگوریتم رنک برین، را میتوان الگوریتم جدید گوگل بر پایه هوش مصنوعی (AI) دانست. رنک برین جزئی از الگوریتم هسته ای گوگل است که از سیستم یادگیری ماشین استفاده می کند تا نتایج مرتبط بهتری را نسبت به کوئری کاربران نمایش دهد.
الگوریتم برت (Bert Algorithm) – 2019
در ماه اکتبر سال ۲۰۱۹، گوگل یک بار دیگر الگوریتم جدیدی به نام BERT را معرفی کرد. این الگوریتم جدید جزء راهبردهای نوین گوگل محسوب میشود و میتوان آن را تا حدی مشابه با الگوریتم رنک برین در نظر گرفت.
الگوریتم E-A-T
شرکت گوگل همواره تلاش میکند شاخصهای ارزیابی خود برای رتبهبندی سایتهای اینترنتی را بهروز کند. یکی از این شاخصها، الگوریتم E-A-T است که مخفف Expertise (تخصص)، Authoritativeness (اعتبار) و Trustworthiness (اعتمادپذیری) است.
الگوریتم مام (MUM Algorithm) – 2021
الگوریتم MUM گوگل که با نام کامل Multitask Unified Model نیز شناخته می شود. یکی از فناوریهای جدیدی است که در موتور جستجوی گوگل از آن استفاده میشود.
الگوریتم پروداکت رویو (Product Review Algorithm) – 2021
الگوریتم پروداکت رویو (Product Review)، یکی از مهمترین و پیچیدهترین الگوریتمهایی است که در موتور جستجوی گوگل استفاده میشود. که به طور عمده برای رتبهبندی صفحات وب بر اساس ارزش و اهمیت آنها برای کاربران به کار میرود.
جمع بندی
الگوریتم های گوگل همواره در حال بهروز شدن هستند و در سالهای اخیر، شاهد معرفی نسل جدیدی از آنها بودهایم. براساس اعلام گوگل، این شرکت تلاش میکند تا با بهروز کردن یا معرفی نسل جدید الگوریتمهای خود، بهترین و باکیفیتترین محتوای ممکن را به شما نمایش دهد.
الگوریتمهای گوگل با اینکه از یک سو میتوانند باعث جریمه شدن یا افت رتبه سایتها شوند اما اینها فقط در مواردی اتفاق میافتد که از قوانین تخلف کنند. در اکثر موارد این الگوریتمها به کاربران کمک کردهاند. اگر شما هم صاحب سایتی هستید و قصد دارید کاربران بیشتری را با سایتتان آشنا کنید باید آن را طبق الگوریتمهای گوگل سئو کنید تا از هرگونه آسیب احتمالی در امان بمانید.
ما در این مقاله بهصورتی کامل به مهم ترین این الگوریتمها پرداختیم. تعدادی از این الگوریتمها بهصورت تخصصی برای ارزیابی محتوای سایت شما طراحی شدهاند و گوگل با برخی دیگر از آنها میتواند نوع نمایش سایت شما در پلتفرمهای مختلف را ارزیابی کند.