در تمامی صنایع، کاهش هزینه تولید و افزایش کیفیت محصولات، از مهمترین عوامل تولید و صادرات به شمار میآید… هزینه تولید در قیمتگذاری نهایی کالا تأثیر بسیار زیادی داشته و تولیدکننده نمیتواند محصولش را پایین تر از قیمتِ تمام شده، روانۀ بازار کند.
در زیر به اصلی ترین مشکلاتی که تولیدکنندگان ایرانی با آن دست و پنجه نرم کرده و افزایش هزینههای تولید را برای آنها دربر داشته، اشاره میکنیم.
کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش
اکثر تولیدکنندههای ایرانی، برای خرید مواد اولیه و یا واردات ماشین آلات و خرید تجهیزات، با مشکل کمبود نقدینگی و سرمایۀ درگردش روبرو هستند… این تجهیزات و ماشین آلات فرسوده در خط تولید، هزینههای مصرف انرژی را بالا برده و فرایند تولید را زمان بر میکنند. بدون شک تمامی این موارد، کاهش بهره وری در تولید را به همراه خواهد داشت.
بالا بودن نرخ بازپرداخت تسهیلات بانکی
تولید کننده ها برای رفع این مشکل، از تسهیلات بانکی استفاده میکنند.. ولی بالا بودن نرخ بازپرداخت و سود این تسهیلات باعث افزایش هزینه تولید میشود. بنابراین میتوان گفت: استفاده از تسهیلات بانکی در ایران، برای تولید کنندهها، به هیچ عنوان توجیه اقتصادی ندارد.
افزایش نرخ بیمه و تعرفه های مالیاتی
افزایش نرخ بیمه و بالا بودن تعرفههای مالیاتی و البته مشکلاتی که مالیات بر ارزش افزوده برای تولیدکنندهها به وجود آورده، در تمامی این سالها افزایش هزینههای تولید را به همراه داشته است.. چنین مشکلاتی، توان رقابتی تولیدکننده ها را به میزان بسیار زیادی کاهش میدهد.
بی ثباتی اقتصادی و بالا رفتن نرخ ارز
بی ثباتی و بالا رفتن نرخ ارز، باعث افزایش قیمت مواد اولیه وارداتی شده.. و حتی تأمین کنندههای مواد اولیه در ایران مثل پتروشیمی و فولاد نیز، قیمت محصولاتشان را افزایش دادهاند. چنین اقتصاد بی ثباتی، بدون شک، افزایش هزینههای تولید را در تمامی صنایع به همراه خواهد داشت. در کشوری با اقتصاد بی ثبات، افزایش هزینه ها در بازار، یک پدیدۀ دائمی تلقی میشود.. و به همین دلیل قیمتهای داخلی به میزان زیادی به تغییرات نرخ ارز واکنش نشان میدهد.
تعرفه های گمرکی بالا و افزایش هزینه های حمل و نقل
نبود نظارتها و حمایتهای لازم از سوی دولت و عدم دسترسی بسیاری از تولیدکنندگان به نهاده های رقابتی و همچنین عدم توجه به مقیاس اقتصادی در تولید، هزینههای سربار را برای این تولید کنندههای ایرانی به وجود آورده است. که صدالبته این هزینه ها، باعث افزایش قیمت تمام شدۀ کالا میشود… تعرفههای گمرکی بالا و البته هزینههای بالای حمل و نقل، بالا رفتن هزینه تولید را در پی داشته و انگیزۀ تولیدکنندههای ایرانی را برای صادرات تا حد زیادی از بین میبرد… حمل و نقل صادراتی برای تولید کننده های ایرانی، چندین و چند برابر افزایش داشته.. و این موضوع بر قیمت نهایی محصول در بازار رقابتی، تأثیر زیادی میگذارد.
کاهش کیفیت محصولات به منظور پوشش هزینه ها !!
اگر هزینههای تولید افزایش پیدا کند و تولیدکننده برای پوشش دادن هزینهها و جلوگیری از ضرر، کیفیت محصولاتش را کاهش دهد، نه تنها در بازارِ رقابتی شکست میخورد، بلکه نارضایتی از خرید محصولاتش در بازار ایجاد میشود و اعتبارش را نیز در بازار به راحتی از دست خواهد داد… پس ما برای داشتن محصولاتی باکیفیت و ایجاد توان رقابتی بالا در بازار داخلی و بازارهای جهانی، باید مدیریتی قدرتمند در کاهش هزینههای تولید داشته باشیم و عوامل مؤثر بر افزایش هزینههای تولید را از میان برداریم.
مجموعه پارس سنتر، در راستای کاهش هزینههای تولید و حمایت از بنگاههای اقتصادی، تولیدکنندهها و صادرکنندههای کوچک و بزرگ در ایران، علاوه بر ارائۀ محصولات دانش بنیان در مدیریت هوشمند، در جهت روشهای تبلیغاتی نوین و فروش بی واسطۀ محصولات این بنگاههای اقتصادی نیز، فعالیت میکند… بدون شک هدف این مجموعۀ دانش محور در تمامی این سالها، رشد و توسعۀ هرچه بهتر و پررنگ ترِ اقتصاد در کشور بوده است.
استفاده از این متن و کپی آن با ذکر منبع و لینک، بلامانع است.